Фондация „Искам бебе“ – Велико Търново, събра над 7000 лв. от благотворителни инициативи

ЗА ИЗМИНАЛИТЕ СЕДЕМ МЕСЕЦА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, УСПЯ ДА СЪБЕРЕ ЧРЕЗ БЛАГОТВОРИТЕЛНИ БАЗАРИ НАД 7000 ЛВ. Парите отиват за двойки с репродуктивни проблеми от старата столица за сбъдване на мечтата за рожба.

Партньори в каузата по набиране на средства са десетки благодетели, организации, фирми и Община Велико Търново, които въпреки пандемията отвориха сърцата си за доброто дело.

В началото на годината Ротаракт подкрепиха мисията на „Искам бебе“ с 1620 лева. След това чрез партньори в Севлиево от ежегоден благотворителен базар се дариха на местно семейство 1700 лева.

Чрез други събития в областния град фондацията получи постъпления от 3757 лева. Това бяха онлайн базар, неделни базари през август в парк „Дружба”, благотворителна хоротека в Беляковец, благотворителна изложба базар чрез куклен театър „Весел” и базар на 4 и 5 септември в парк „Марно поле”.

Получено е и едно дарение от монети от фирма „Петров” и приятели, събрани са и суми от кутии, разположени в града.

„Благодаря на всички – доброволци, дарители, съмишленици, защото заедно правим всички неща. Продължаваме с благотворителните събития, защото виждаме, че хората са отворени към това, което правим, знаят за проблемите и когато сме заедно и си говорим за тях, нещата се случват. Сами ни търсят дори“, споделя областният координатор на фондацията Вероника Михайлова.

Неправителствената структура е помогнала десетки двойки да станат родители и да прегърнат своите бленувани наследници. С нейна помощ на бял свят са се появили близо 70 бебета.

Г. ИЛИЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *