Търновската белодробна болница дава заплата от 4000 лв. за лекари, но няма желаещи

За медиците е осигурено също общинско жилище и социален пакет

 

СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА „Д-Р ТРЕЙМАН“ ОТЧАЯНО ТЪРСИ ПОД ДЪРВО И КАМЪК МЕДИЦИ, с които да се обезпечи лечебната дейност в клиниката. За да привлече кадри, ръководството на здравното заведение дава заплата от 4000 лв. и пълен социален пакет. Стационарът се нуждае поне от шестима доктори, които да провеждат терапия на пациентите и да осигуряват 24-часов график.

Респираторната клиника обслужва болни освен от Великотърновска област и от съседни региони. В нея се хоспитализират не само пациенти с хронични белодробни заболявания, но и с туберкулоза. Предвид спецификата си там се провежда и високо ниво на лечение и на Covid-19.

По думите на управителя на „Д-р Трейман“ д-р Стела Денчева четвъртата вълна на коронавируса е довела до огромно натоварване на персонала и е засилила проблемите, произтичащи от недостатъчния брой лекари, които работят в стационара.

„В общи линии 4 – 5 души с доста сериозно натоварване изпълняват 24-часов график, което гарантира присъствието на 1 лекар в болницата. Сега натовареността е доста сериозна, което влошава и качеството на обслужване, когато работи само по 1 човек“, коментира шефката.

Тя е разговаряла с нейни колеги от други лечебни заведения и ръководства на медицински университети в опит да помогнат за привличане на лекари.

Стартовата заплата за новозавършили е 2000 лв., а с положения извънреден труд и работата в Covid сектора средното месечно възнаграждение стига до 4000 лева.

„Д-Р ТРЕЙМАН“ ПРЕДЛАГА И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАЕТОСТ САМО ЗА ДЕЖУРСТВА – ДНЕВНИ И НОЩНИ, като гарантира по 120 лева заплащане за 12-часово дежурство.

В здравното заведение разполагат с модерна нова апаратура, която изцяло покрива изискванията за съвременна техника. Същевременно Община Велико Търново ще осигури и общинско жилище на лекарите, които започнат работа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.