Крими

Оставиха в ареста рецидивист, заплашвал спешни медици и блъскал полицай

По искане на Районната прокуратура във Велико Търново 41-годишен рецидивист е задържан под стража за хулиганство в Спешна помощ. Определението на Районен съд – Горна Оряховица, е потвърдено от Окръжен съд – Велико Търново.

П.З. е привлечен като обвиняем за това, че на 25 юли тази година в железничарския град извършил противообществено деяние с изключителен цинизъм и дързост. В Спешна помощ обвиняемият се държал агресивно, като възпрепятствал работата на служителите, които трябвало да обработят раните му, и отправил обидни думи и заплашителни крясъци към фелдшер и медицинска сестра в ЦСМП – Горна Оряховица. Държал се агресивно и с охранител в здравното заведение. Освен това П.З. оказал съпротива срещу орган на властта, отправил обидни думи и опитал да блъсне полицейски служител от група „Опазване на обществения ред“ при РУ – Горна Оряховица, и ритал с крака служебен автомобил на МВР.

Обвиняемият е осъждан многократно. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Поради това Окръжен съд – Велико Търново, е потвърдил определението на Районния съд, с което е уважено искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *