Образование

Първокласниците на СУ „Г. С. Раковски“ прекрачиха прага на първата класна стая „Монтесори“

Първата в областта и трета в страната класна стая, в която ще се провежда обучение на деца по метода „Монтесори“, посрещна днес своите първокласници. Тя е оборудвана по инициатива и с дарения на Ротари клуб – Велико Търново, в СУ „Г. С Раковски“.

15 деца днес прекрачиха за пръв път училищния праг във великотърновското училище и те са двойно повече от миналата година, споделиха от ръководството. Гости на тържеството за първия учебен ден бяха президентът на клуба Венелин Иванов и церемониалмайсторът и член на Борда на РКВТ Мартина Маринова.

Над 4000 лева са средствата, вложени от ротарианците в оборудването, дидактически материали и пособия в „Монтесори“ кабинета. Развълнуваните първокласници и техните родители бяха посрещнати от младата учителка Стефани Йоргакева, която е преминала специално обучение за прилагането на иновативния метод. „Монтесори“ методиката е популярна в много държави и много световноизвестни личности са „Монтесори“ ученици. Тя е по-различна от стандартните методи на обучение, при нея децата сами търсят причинно-следствени връзки и развиват своята креативност, обясни тя. Класната стая също е оборудвана по различен начин, ползват се специални пособия, а учителят работи индивидуално с всяко дете, не с фронтален, а с насочващ и окуражаващ подход. „Монтесори“ методът е много подходящ и за деца с увреждания.

Да бъдат здрави и да следват мечтите си. Това пожела на учениците в СУ „Г. С. Раковски“ президентът на РКВТ Венелин Иванов. Той призова първокласниците да пазят своята класна стая, да трупат много знания, да се забавляват и да бъдат добри ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *