Горещи новиниОбразование

Със самочувствието на най-престижно училище ПМГ „Васил Друмев“ откри новата учебна година

С цветя, усмивки и без маски ПМГ „Васил Друмев“ откри новата учебна година. 667 ученици, с един над приема, ще изпълнят класните стаи, с амбицията да овладеят тайните на природните науки. Всъщност, тържествата в училището бяха 5, за всеки от випуските, за да се спазят противоепидемичните мерки.

Първи чуха училищният звънец „зайците“ в гимназията – осмокласниците, които видимо се вълнуваха от новото предизвикателство. Началото на учебната година уважи областният управител инж. Георги Гугучков, който пожела успехи и здраве на учители и ученици.

Почетни гости бяха и четирима от първия випуск на гимназията (1971 г.) – Тихомир Манев, Веска Ангелова, Стефка Попова и Мирослав Попов, които в приветствието призоваха учениците да пазят и продължават славните традиции на гимназията.

Тихомир Манев, Веска Ангелова, Стефка Попова и Мирослав Попов от първия випуск – 1971 г. на ПМГ „Васил Друмев“ заедно с директора на гимназията Ангел Гушев

 

„Скъпи осмокласници, ваше е задължението след 50 години да застанете на мястото на първите възпитаници на гимназията. Вие доказахте правото си да бъдете част от най-елитното училище във Великотърновска област – ПМГ „Васил Друмев“. Сега вие сте в началото на един дълъг и нелесен път, който трябва да извървите до вашето дипломиране. Затова подайте с вяра ръка на своите нови учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието!“, с тези думи се обърна към новите ученици в гимназията директорът Ангел Гушев. Той увери родителите, че децата им са в добри ръце, а на учителите пожела творческа енергия и душевна устойчивост.

Новите учители за Математическата гимназия за учебната 2021/2022 г. са: Марина Маринова и Тодор Тодоров (информатици), Тодор Донев – английски език, Мариета Григорова – немски език и Йосиф Христанов – математик. Марина Маринова е най-младата, от Лесидрен, а тази година ще й бъде първият досег с учителската професия, която й е детска мечта. Вълнува се много и тръпне как ще я приемат учениците.

Новите учителски лица в гимназията

Сред осмокласниците изпъкваха двете близначки Белослава и Десислава Петрови, заради които приемът в гимназията тази година е преизпълнен. Те са от Велико Търново и ще учат в паралелката „Биология с английски език“.

Белослава и Десислава Петрови

На Белослава й харесал профилът, защото не искала да учи само език, а природните науки заобичала от учителките си Хариета Димитрова и Полина Джамбазова в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. А Десислава не иска да се дели от Бела. Момичетата имат и по-голяма сестра – Стела, която тази година е IX клас, профил „Математика с немски“.

Ана Райковска

сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *