Пияна тийнейджърка припадна, медици я свестиха и диагностицираха с Covid-19

16-ГОДИШНО МОМИЧЕ СЕ ДОКАРА ДО СЪСТОЯНИЕ НА БЕЗПОМОЩНОСТ СЛЕД ЗЛОУПОТРЕБА С АЛКОХОЛ И ЛЕКАРСТВА във Велико Търново, научи „Борба“. Девойката била в компанията на свои приятели, когато припаднала на улицата, и те звъннали на телефон 112. Действието се развива в сряда вечерта, а на сигнала реагира екип на Спешния център в старата столица. Медиците транспортират тийнейджърката до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, предавайки я на дежурните в Спешно отделение неконтактна.

Заключението на лекарите било, че момичето трябва да бъде прието за лечение в болницата и тъй като процедурата по хоспитализиране изисква задължителен тест за коронавирус, й взели проба за диагностика. Оказало се, че пациентката е инфектирана и освен пораженията от вредата, която нанесла на организма си от смесването на алкохол и медикаменти, здравните работници трябва да й приложат и терапия срещу заразата.

Освен нея още близо 200 души от региона са настанени в болница заради Covid-19. Най-много хоспитализирани има в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където е в сила апелът за доброволци за обезпечаване на инфекциозните отделения.

В четвъртък от Регионалната здравна инспекция съобщиха, че битката с вируса са загубили още шест лица от областта. Това четири жени, на 48 г., 72 г., 78 г. и 78 г., и двама мъже, на 74 г. и 80 г. Жертвите на инфекцията станаха общо 823.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Пияна тийнейджърка припадна, медици я свестиха и диагностицираха с Covid-19

  • 16.09.2021 в 23:26
    Permalink

    хахахаххахахах … не мога да издържа на тая простотия хахахахахах

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *