Водещи новиниЗдраве

500 лв. дариха младоженци на фондация „Искам бебе“ – Велико Търново

ЗЛАТИНА И СВИЛЕН ТОДОРАНОВИ ПОДКРЕПИХА МИСИЯТА НА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, С 500 ЛВ. Парите са събрани по време на сватбата на двамата влюбени, които се врекли във вечна вярност на 11 септември. На щастливото събитие имало специална кутия за дарения, а гостите предварително били запознати с каузата, която младоженците искали да реализират.

„Вземайки добрия пример от много други млади двойки, което ни радва, пожелахме да организираме сватбения си ден така, че вместо цветя гостите ни да дарят пари за благотворителна кауза. Ние избрахме фондация „Искам бебе”, която работи с Общински фонд „Ин витро”. Причината е, че около нас има двойки, които, благодарение на инвитро процедури, имат вече свои дечица. Нашите приятели на драго сърце приеха каузата ни, за което им благодарим”, аргументира избора за дарение булката.

Златина е убедена, че постъпката им е чудесен пример за всички, на които им предстои да сключат брак. Според нея именно младите трябва да проявят ангажираност към проблема с подкрепа на двойките, нуждаещи се от помощ за инвитро процедури.

„Инвитро процедурите са скъпи, някои могат да си ги позволят, но повечето не могат. Редно е да се обръща внимание на това. Ние искаме да покажем, че нашите приятели са сърцати хора с огромни души. Направихме го на принципа „Предай нататък“. Цветя можем да подарим по различни поводи, но с дарените пари можем да зарадваме някого”, допълва госпожа Тодоранова.

От началото на годината до момента фондация „Искам бебе“ е събрала над 7500 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *