Горещи новиниОбществоСтражица

След един месец в парламента Румен Павлов – Пантерата пак стана… кмет

Бившият градоначалник на Стражица отново пое управлението на общината и организирането на местния вот

Управник на Стражица се прослави като ловък играч с длъжности, като се оказа, че успешно редува постове на кмет и депутат. След като изкара един месец като народен представител от БСП в 46-ото народно събрание, Румен Павлов, по-известен като Пантерата, от два дни отново ръководи общината. През юни Павлов се кандидатира за депутат на предходните избори и бе избран. Тогава Общинският съвет в града прие решение Георги Бянов да е временно изпълняващ кмет. Междувременно започна подготовката за частични кметски избори в града, които са насрочени за 3 октомври. Бянов обаче е един от кандидатите за поста и се оттегли заради предизборната кампания. Отново с решение на местния парламент начело на общината застана друг неотдавнашен заместник на Павлов – Катя Петрова.

В четвъртък тя назначила Румен Павлов за зам.-градоначалник веднага след като Народното събрание бе разпуснато. От 17 септември пък Петрова излязла в отпуск и Румен Павлов поел управлението на общината и организирането на местния вот. В петък жители от града останали изумени, като го видели да шофира служебния пасат на Общината. Репортер го потърси за коментар, но той не отговаряше на телефона си.

Жители на Стражица споделят, че Румен Павлов-Пантерата вече нямало да се цели в кметския пост, а щял да участва в предизборната надпревара за депутат.

Известно е, че срещу стражишкия управник се водеше разследване в Специализираната прокуратура в София. То бе за конфликт на интереси. По този повод през 2019 г. Районната прокуратура в Горна Оряховица бе образувала досъдебно производство срещу Румен Павлов. От кметството в Стражица тогава бяха иззети документи и компютри. През миналата година преписката със събраните по нея материали е била изпратена по компетентност в Спецпрокуратурата. Какъв е резултатът от разследването, не е ясно.

Освен това Румен Павлов – Пантерата многократно бе клиент и на КПКОНПИ. Проверки на комисията бяха установили, че братът на бившия стражишки кмет – Николай Павлов, който е действащ като едноличен търговец, е подал до управника на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така след съответни процедури са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на брат си. Заради констатираните нарушения стражишкият кмет отнесе няколко солидни глоби.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *