НВУ „Васил Левски“ попадна сред най-добрите 9000 университета в света

В класацията Webometrics Ranking of World Universities Националният военен университет „Васил Левски“ тази година се изкачи на 8910-о място. Това е най-голямата академична класация на висшите учебни заведения в света, предлагаща независимо, обективно и отворено научно класиране за предоставяне на надеждна, многоизмерна, актуална и полезна информация за дейността на университетите от цял свят. В нея НВУ „Васил Левски“ за първи път беше включен през 2016 г., като тогава бе на 12 544-то място при участието на повече от 24 000 университета. През 2018 г. вузът влиза за първи път сред първите 10 000 университета – на 9629-о място.

Според единните критерии на световната изследователска група Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е на 9266-о място, Военномедицинска академия е на 15 643-та позиция, а Военна академия „Г. С. Раковски“ е на 20 301-во място. Академията на МВР, която е първенецът в професионално направление „Национална сигурност“ в Рейтинговата система на висшите училища в България, дори е извън класацията.

В региона на Балканите сред повече от 40 участващи в класацията образователни и научни организации в сигурността и отбраната НВУ „В. Левски“ е на 10-о място, като преди него се намират по 3 университета от Румъния и Сърбия, 2 университета от Република Гърция и един от Република Турция.

Снимка: интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *