Очаква ни временно захлаждане, от петък отново ще се затопля

През нощта ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново минимална температура около 12.

Във вторник на повечето места ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността до разкъсана. Ще духа умерен, на места до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 18 и 21 гр. За В. Търново максимална температура около 20. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните части на Стара планина ще преобладава облачно време, а над централните облачността ще е променлива с доста слънчеви часове. Вятърът ще бъде умерен от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.6 през 1986 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 04 минути и ще залезе в 19 часа и 25 минути. Фаза на Луната: пълнолуние.

В сряда ще преобладава облачно време с временни намаления на облачността. Ще духа умерен вятър от северозапад. Вечерта и през нощта срещу четвъртък ще има валежи от дъжд. На места валежите временно ще са интензивни. Минималните температури ще бъдат между 7 и 10 гр. Максималните температури ще са между 17 и 19. Атмосферното налягане следобед ще започне да се понижава.

В четвъртък ще има разкъсана облачност. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, но вечерта ще се преориентира от югозапад. Минималните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните температури ще останат без съществена промяна.

В петък ни очаква предимно слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, през която ще прозира слънцето. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите ще започнат да се повишават.

От събота до края на периода ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър. Температурите ще продължат да се покачват. Минималните в края на периода ще бъдат между 15 и 18 гр., а максималните ще достигнат 28-29.

Над западните части на Стара планина в сряда времето ще бъде облачно. В централния дял вечерта и през нощта срещу четвъртък се очакват валежи от дъжд, а над 1800 м надморска височина – от сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 5 гр. В четвъртък ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 3. В петък времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен, на отделни места до силен от запад-югозапад. Температурите ще започнат да се повишават. От събота до края на периода ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималните температури на 1200 м ще достигнат 20 гр., а на 2000 м – 12-13.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *