Свищовски ученици ще проведат триседмичен стаж в испански фирми

Двадесет ученици от свищовската ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ отпътуваха за Сарагоса, където ще проведат триседмичен стаж в действащи испански фирми. Мобилността е по проект „Икономисти на бъдещето“ – „Еразъм +“ и се осъществява в партньорство с местната организация „Асоциация „Мундус“. Ръководители са старши учител Здравка Здравкова, преподавател по предмети от професионална подготовка, и Милена Георгиева – учител по английски език.

За да бъдат одобрени за това предизвикателство, учениците трябваше да преминат редица обучения по професионална, езикова и културна подготовка, всяко от които завършващо с изпит и междинно класиране на кандидатите. Участниците са от професиите „Икономист-информатик“, „Офис мениджър“ и „Организатор интернет приложения“. По-голямата част от тях се обучават в т. нар. дуална форма – учене чрез работа, и скоро ще трябва да се доказват пред свищовските работодатели, с които училището си партнира.

Да работят в офис на чуждестранна компания още преди завършване на средно образование, е шанс за малцина млади хора и участието в този проект ще даде на възпитаниците на Търговската гимназия възможността да обогатят своите компетенции и професионалното си портфолио и да бъдат предпочитани от работодателите, а натрупаният опит в международна среда ще бъде безценен за тяхното бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *