Задържаха двама бракониери с незаконно оръжие и убита кошута в Еленския Балкан

Служители на полицейското управление в Елена разследват незаконен лов в землището на с. Костел. На 20 септември около 03,00 ч. охранител при ловно стопанство «Буковец» е сигнализирал в управлението, че при обход на ловното стопанство е установил лица, извършващи бракониерство на едър дивеч и е задържал едно от тях.
Пристигналите на мястото полицейски екипи са установили самоличността на задържаното лице. Арестуваният е 51-годишен жител на с. Бяла паланка, общ. Твърдица, известен на полицията и осъждан.
На местопроизшестовето е извършен оглед, при който са намерени и иззети останки от кошута, неустановена марка огнестрелно оръжие, за които спипаният бракониер не притежавал необходимото разрешително.
Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. В хода на проведените разследващи действия по образуваното досъдебно производство е установено, че съпричастен към деянието е и 29-годишен от същото село, неизвестен до момонета на полицията. Той също е задържан. Установено е, че законно притежава огнестрелно оръжие.
Двамата са привлечени, като обвиняеми. Работата по документиране на случая продължава.
Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *