Задържаха двама бракониери с незаконно оръжие и убита кошута в Еленския Балкан

Служители на полицейското управление в Елена разследват незаконен лов в землището на с. Костел. На 20 септември около 03,00 ч. охранител при ловно стопанство «Буковец» е сигнализирал в управлението, че при обход на ловното стопанство е установил лица, извършващи бракониерство на едър дивеч и е задържал едно от тях.
Пристигналите на мястото полицейски екипи са установили самоличността на задържаното лице. Арестуваният е 51-годишен жител на с. Бяла паланка, общ. Твърдица, известен на полицията и осъждан.
На местопроизшестовето е извършен оглед, при който са намерени и иззети останки от кошута, неустановена марка огнестрелно оръжие, за които спипаният бракониер не притежавал необходимото разрешително.
Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. В хода на проведените разследващи действия по образуваното досъдебно производство е установено, че съпричастен към деянието е и 29-годишен от същото село, неизвестен до момонета на полицията. Той също е задържан. Установено е, че законно притежава огнестрелно оръжие.
Двамата са привлечени, като обвиняеми. Работата по документиране на случая продължава.
Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.