99.9% от приема на студенти държавна поръчка във ВТУ е усвоен

Броени дни преди началото на академичната учебна година за Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ отчитат 99.9% заети места на студенти държавна поръчка. Освен успешния прием на бакалаври, великотърновската алма матер се похвали с успешна магистърска кампания с над 1500 нови магистри. Традиционно най-много записани са в задочна форма на обучение. В момента тече и кампанията за докторанти, като кандидатствалите са 114 при обявени 89 свободни позиции.

Учебната година за бакалаврите в редовна форма на обучение ще започне присъствено. „Надяваме се да осигурим нормална учебна година и да запазим качеството на обучение, което предлага вузът ни. В 20 от големите ни стаи са осигурени професионални стерилизатори за въздух – благодарение на тях условията ще позволяват посещаемост, по-голяма от 50%“, коментира ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов.

От университетското ръководство препоръчаха там, където потоците от студенти са по-големи, да бъдат редувани поради невъзможността за използване на пълния капацитет на кабинетите. Всички преподаватели ще продължават да качват учебните материали в онлайн платформата на висшето заведение.

„В готовност сме за евентуално частично или изцяло преминаване към електронно обучение. Нямаме нито един болен преподавател или служител. Надявам се всички да бъдем разумни и отговорни, да пазим себе си и другите“, каза още проф. Бонджолов.

От университета припомнят, че за магистрите е предвидено обучение по схема 1/3 – присъствено, 2/3 – електронно обучени. Предстоящата сесия на задочниците ще се проведе изцяло в онлайн среда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *