Образование

Детска градина направи дарение на Covid отделението на свищовската болница

ДЕТСКА ГРАДИНА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В СВИЩОВ ПОДКРЕПИ С ДАРЕНИЕ В РАЗМЕР НА 601 ЛВ. Covid отделението на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“. Средствата са събрани по повод първия учебен ден в рамките на инициатива под надслов „Вместо цвете подари добро!“. Екипът на забавачката и родителите се обединили около идеята да дарят финансовата стойност на букетите, които по традиция подаряват на педагозите.

„Да започнем учебната година с добро и с мисъл за другия. Нека бъдем добри не само на 13 ноември – Световния ден на добротата. Да даваме на децата си пример по доброта и човечност всеки ден!“, е призивът, който отправил екипът на детското заведение по повод благородната инициатива.

Работещите в общинската болница в крайдунавския град са трогнати от жеста и изказват своите искрени благодарности към родителите и екипа на ДГ „Васил Левски“.

Това е второ дарение в лечебното заведение от страна на забавачка. Миналата есен малчугани от ДГ „Радост“ събраха и дариха 400 лв. на клиниката.

В началото на пандемията Общинският щаб за борба с коронавируса в Свищов обяви дарителска сметка в помощ на МБАЛ. На призива реагираха много фирми, частни лица, политици и т.н., а няколко месеца по-късно на заседание на местния парламент кметът Генчо Генчев представи подробен отчет за използването на всяка стотинка от получените пари.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *