Павликени

Детска градина „Слънце“ в Павликени се сдоби с красив двор за 127 хил. лв.

Детска градина „Слънце“ в Павликени вече има един от най-красивите дворове за игра в страната. Изграждането на новите площадки с детски съоръжения се реализира по проект „Красива България” на обща стойност 127 522 лева, от които 71 578 лева са съфинансиране от кметството.

С тържествена церемония откриха официално новите детски съоръжения за игра на малчуганите. Лентата прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и директорът на градината Грета Георгиева.

Изградени са две детски площадки, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. До всяка площадка има пясъчник. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра, клатушки, занимателни панели, влакче, катерушка, къщички тип „гондола“, беседки, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците.

Чрез изграждането на стоманобетонова рампа е създадена достъпна среда за ползвателите на услугите в двора на детската градина и е улеснен достъпът до сградата както на малките деца, така и на родителите с детски колички. Около площадките е направена нова алейна мрежа. Оградата на детската градина също е изцяло ремонтирана.

Изпълнител на строително-монтажните дейности бе фирма „Металпласт инженеринг” ЕООД – Русе.

Важен принос за хубавия външен вид на двора имат и художниците баща и син Пламен Петров и Габриел Петров. В стенописите, с които са украсили пространството, се вплитат традиционни фолклорни мотиви и образи от любими детски народни приказки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *