Фармацевтка от Горна Оряховица омагьоса с пеенето си треньорите в „Гласът на България“

31-ГОДИШНАТА ИЗПЪЛНИТЕЛКА ПРЕСЛАВА КРЪСТЕВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИ СЪРЦАТА НА ЖУРИТО И ПУБЛИКАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ФОРМАТ „ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ“.

Представителката на железничарския град накара четиримата треньори Галена, Иван Лечев, Любо Киров и Дара да се обърнат на кастинга на тъмно, впечатлявайки ги с оригинална интерпретация на песента Chainsmoking на Jacob Banks. След куп комплименти от оценяващите тя избра да продължи участието си в отбора на легендата на българската рок сцена Иван Лечев.

Преслава се занимава с музика от 8-годишна. Завършва средно образование в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново – специалност „Радио и телевизионна журналистика“, а след това изучва фармакология в Медицинския университет в София.

Талантливата изпълнителка е възпитаничка на музикалната педагожка Аделина Колева и дълго време се изява като солист на вокалния състав „Нова музика“. 31-годишната певица свири на пиано, има десетки награди от национални и международни конкурси за пеене и успоредно с това тренира таекуондо в продължение на десетилетие.

От около 5 години Преслава живее в Лондон, където преподава продуцентство в колеж по музика. Връщането у нас е поредно стъпало в развитието й и опит да се наложи на родната сцена.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Фармацевтка от Горна Оряховица омагьоса с пеенето си треньорите в „Гласът на България“

  • 23.09.2021 в 14:08
    Permalink

    Тия циркове нямат край. Големи конкурси, голяма работа и всички мечтаят да спечелят милиони, а не разбират, че ги използват като салфетки.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *