Времето

Седмична прогноза за времето

През нощта ще има променлива средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 8.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, през която обаче слънцето ще прозира. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще започнат да се повишават и ще са между 23 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 25. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Температурите чувствително ще се повишат. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 8.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 2001 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.8 през 1915 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 08 минути и ще залезе в 19 часа и 20 минути. Фаза на Луната: три дена след пълнолуние.

В петък ни очаква предимно слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, през която ще прозира слънцето. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните температури ще започнат да се повишават и ще са между 23 и 26. Атмосферното налягане ще се понижи.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време. Сутрините ще духа слаб вятър от югозапад, а следобедите до умерен от северозапад. Температурите ще продължат да се покачват. Минималните ще бъдат между 12 и 14 гр., а максималните ще достигнат 28-29 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна. Понеделник до обяд времето ще бъде слънчево и почти тихо. Следобед ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-север. Температурите ще останат без съществена промяна. Във вторник и сряда времето ще бъде облачно. Очакват се валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между12 и 15 гр., а максималните чувствително ще се понижат и ще бъдат между 18 и 20. В сряда срещу четвъртък облаците ще намалеят и в четвъртък ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще се понижат и ще бъдат между 9 и 11 гр., а максималните слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В събота ще духа силен вятър от северозапад, но в неделя ще отслабне и ще е слаб от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 12-14. В понеделник до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед ще започне заоблачаване. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 22 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 18. Във вторник и сряда над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 13-14 гр., а на 2000 м – около 5. В четвъртък облаците ще се разкъсват и температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *