Горещи новиниОбщество

В Присово превърнаха изсъхнала топола в скулптура с името на селото

В Присово превърнаха изсъхнала топола в интересна скулпура с името на селото. Изработката е на 34 годишния арборист Живко Горбанов. Идеята за преобразяването на изсъхнало дърво му идва при една разходка в парка.

„Забелязах, че едно от дърветата умира и трябва да бъде премахнато, за да не стане беля при някой по силен вятър. Не исках мястото на дървото да остане празно и отидох да говоря с кмета на селото Малина Попова. Моето предложение беше да премахна опасните части и да се опитам да направя скулптура“, споделя великотърновецът пред „Борба“.

Идеята и последвалата изработка се харесва на местните и така се стига до предложение по същия начин да бъде направен надпис в началото на селото, където има изсъхнала топола, която трябва да бъде премахната.

Живко се занимава с арборизъм от няколко години, а от тази вече има завършени курсове и сертификати от Асоциацията на арбористите в София. Влекат го по-екстремните преживявания и според него това е причината да избере арборизма за своя професия. В свободното си време ходи по планините и практикува скално и ледено катерене.

Дияна Ганева

Сн: Личен архив

3 thoughts on “В Присово превърнаха изсъхнала топола в скулптура с името на селото

  • Как да кажеш на хубавото лошо. Много добра идея, повече хора като него. Всичко е в нашите ръце.

    Отговор
  • Дървото не умираше, беше здраво дърво.

    Отговор
  • Изсъхналите топили са с кухи сърцевини,нито на отрязаните клони се вижда нито на стеблото????

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *