5 хранителни добавки, които всяка жена трябва да взима

При днешният забързан начин на живот, с който трудно можем да си набавим качествена храна с всички нужни нутриенти, често се налага да се обърнем към помощта на хранителни добавки.

Това е особено важно за жените, защото през различните възрасти преминаваме през всевъзможни хормонални промени. Затова и след 30-годишна възраст повечето диетолози съветват да се обърнем към тези пет добавки, за да поддържаме здравето си:

Калций

Тази хранителна добавка е особено полезна, след като навършим 35 години. Тогава започваме да губим плътността на костите си и затова жените по-често страдат от заболявания на опорно-двигателната система.  Така че е изключително нужно да си потърсим възможно най-много външна подкрепа.

Магнезий

Той не е само нужен на тялото ни, но и на психиката ни. Голяма част от случаите на депресия са причинени, заради ниски нива на магнезий в тялото. Той е тясно свързан с психическото здраве и настроението, защото помага за синтезирането на хормона на щастието.

Едновременно с това проучванията показват, че има ефект и върху симптомите на ПМС и менопаузата.

Рибено масло

То е богато на полезните мазнини омега 3 и омега 6, за които вероятно сте чували, че е добра идея да взимате. Благодарение на него ще се радвате на чиста кожа, бърз метаболизъм и здраво сърце.

Фолиева киселина

В естествения си вид тя се намира в много от листните зеленчуци, но в много малко количество. А тази съставка ще ни накара да се чувстваме и да изглеждаме по-добре, затова е нужно да я приемаме от външни източници. ДНК-клетките ни имат нужда от фолиевата киселина, за да се регенерират по-бързо и следователно да ни карат да изглеждаме по-млади.

Витамини

Макар и често да не приемаме сериозно витамините, е изключително важно да си ги набавяме в оптимални количества. Това рядко се случва с типичната диета, затова е добра идея да ги взимаме като хранителна добавка. Най-добра работа ще ни свършат тези от В групата, особено витамин В12 за енергия и по-здрава имунна система, както и витамин С, който ще помогне със синтеза на колаген.

Източник: Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *