Безплатни кардиологични прегледи във Велико Търново за Световния ден на сърцето

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ СЪС СПЕЦИАЛИСТИ ПО КАРДИОЛОГИЯ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СЪРЦЕТО, ЩЕ ИМА В СТАРАТА СТОЛИЦА. Инициативата е на Специализираната болница за активно лечение по кардиология и на Кардиологичен медицински център – Велико Търново. Целта на консултациите е да се подобри осведомеността, превенцията и контролът на сърдечно-съдовите заболявания, тъй като през последната година голям процент от пациентите с такива хронични болести са били засегнати от COVID-19. Поради повишената уязвимост към по-тежките форми на инфекцията кардиологично страдащите пропускаха регулярните посещения при специалист, излагайки здравето си на риск.

На разположение на пациентите в частната болница ще бъдат д-р Йорданка Томова и д-р Ренета Иванова. Необходимо е предварително записване на телефон 062 63 20 20.

В Кардиологичен медицински център Велико Търново прегледите ще се извършват от д-р Красимир Колев и д-р Мариана Генчева, а запазването на час става на телефон 062 60 12 08.

Консултациите ще се проведат на 29 септември от 9:00 до 17:00 часа. Не е необходимо пациентите да носят направление от личен лекар, но за медиците ще е полезно да им бъде представена медицинска документация, ако дошлите разполагат с такива.

Специалистите в двете здравни заведения припомнят, че грижите за сърцето трябва да са ежедневни. Апелират за здравословно хранене, повишена физическа активност и отказ от тютюнопушене. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и жените над 50 години да ходят поне веднъж годишно на профилактичен кардиологичен преглед.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *