Макети на военна и цивилна техника представят в старата столица

Изложба на макети на военна и цивилна техника, разделени по категории според историческия период, за който се отнасят, ще бъде показана във Велико Търново. Тя е част от изложението „Манда модел Експо 2021“, което ще се проведе на 25 и 26 септември. Посетителите на събитието ще могат да видят умалени копия на самолети, танкове, кораби и фигури на хора и животни. Ще има и цели исторически сцени под формата на диорами.

Тазгодишното издание ще бъде юбилейно и ще събере всички изработени до момента проекти, сред които и емблематични модели, представяни през годините. Изложението ще се проведе в залата в Европейския информационен център на болярския град. В края на проявата всички участници ще получат сертификат, ще има и награди от организаторите.

Събитието ще се проведе в условия, отговарящи на завишените изисквания заради Covid 19 в България, уточняват организаторите. Началото ще бъде дадено в събота сутринта в 10 часа.

“Манта Модел Клуб” е създаден през 2011 г. с цел да популяризира моделизма сред децата и младежите и да организира изложби за почитателите на интересното хоби.

Дияна Ганева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *