Още четири паралелки в областта преминаха към онлайн обучение заради ученици с COVID-19

РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19 В УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА. В четвъртък положителна проба за инфекцията са дали още четирима ученици и един педагог. Това са деветокласник и зрелостник от Старопрестолна професионална гимназия по икономика и дете от 10 клас в СУ „Ем. Станев“ във Велико Търново, възпитаник на СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица и учител от ДГ „Слънчо“ в Свищов. Всички контактни лица са поставени под 10-дневна карантина, а по време на домашната изолация децата ще продължават обучението си в електронна среда. През този период в учебните заведения ще бъде направено почистване на всички повърхности и помещения, както и четирикратна дезинфекция.

В болница са настанени 185 лица от областта, от които около 30 се лекуват в здравни заведения извън региона. На домашна терапия са 843 души. Инфекцията е отнела живота на още 7 човека – две жени и петима мъже. Общият брой на жертвите на заразата са 185. Най-много случаи на COVID-19 в региона има в община Велико Търново – 346, следват Горна Оряховица и Свищов.

В празничният 22 септември са поставени едва 23дози ваксини. 8 от субстанциите са инжектирани в имунизационния пункт на Самоводската чаршия в старата столица.

По данни на Единния информационен портал в областта със завършен имунизационен цикъл са общо 34 175 лица.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Още четири паралелки в областта преминаха към онлайн обучение заради ученици с COVID-19

  • 24.09.2021 в 11:51
    Permalink

    Директорите на РЗИ-тата са простовати хора, които дори не могат да прочетат правилно и анализират заповетта на министъра. Назначени са от Герб и без конкурси. Директорите на училища само тава и чакат он– лайн обучение. Стават напълно безконтролни.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *