Рязко увеличение на хоспитализираните заради COVID-19 в областта, вирусът върлува във все повече училища

ОТ 180 НА 216 СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ОТ ПЕТЪК ДО НЕДЕЛЯ ПАЦИЕНТИТЕ, ПРИ КОИТО СЕ Е НАЛОЖИЛ ПРИЕМ В БОЛНИЦА ЗАРАДИ COVID-19 В РЕГИОНА. Заетостта на болничните легла надшива 75 процента, а интензивните отделения са постоянно пълни. Медиците отчитат, че от известно време все повече инфектирани пристигат в много тежко състояние и се налага директно да бъдат вкарвани в реанимация. Ръст има и на диагностицираните за отчетния период, които се лекуват в домашни условия. Те са се увеличили от 809 на 846 души.

Заразата добива все по-голяма сила и в разпространението си в учебни заведения в областта. Положителни проби за инфекцията са дали ученик от единадесети клас в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, от пети клас в СУ „Вичо Грънчаров“, от десети клас в ПГЛПИ „Атанас Буров“, от осми клас в СУ „Проф. Асен Златаров“ и от четвърти клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица. Диагностициран е също седмокласник от ОУ „Св. Климент Охридски“ във Виноград .Освен тях заразени са малчуган от пети клас и зрелостник в СУ „Вела Благова“ във Велико Търново, както и възпитатели от ОУ „Бачо Киро“ в старата столица и школото в село Камен. Инфекцията е засечена и при педагог от детската градина в село Върбица.

Във всички изброени училища засегнатите паралелки са преминали на обучение в електронна среда, а в сградите са предприети почистване и дезинфекция.

Продължава ваксинационният процес, като до момента в региона са поставени 65 834 дози. Със завършен имунизационен цикъл са 34 783 лица.

Има лек ръст на получилите защитен препарат в имунизационния пункт пред магазин „Метро“. В събота от там са преминали 42 души.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *