Апелативният съд във Велико Търново отложи дело за контрабанда на над 90 кг хероин през „Дунав мост“

Апелативният съд във Велико Търново отложи дело за контрабанда на над 90 кг хероин през „Дунав мост“. Магистратите разгледаха казуса в открито съдебно заседание. Делото е образувано по жалби на подсъдимия Александър И. Ю. и неговия защитник срещу присъда на Окръжен съд-Русе Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 17 ноември 2019 г. направил опит да пренесе през границите на страната на ГКПП „Дунав мост“ – Русе общо 91,875 килограма хероин на стойност 7 305 875 лева. Той трябва да отговаря и за това, че държал с цел разпространение горепосоченото количество хероин. Първоинстанционният съд е осъдил подсъдимия на 17 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим, както и да заплати 200 000 лева глоба в полза на държавата.
В съдебно заседаните Александър Ю. и неговият защитник заявиха, че поддържат своите жалби, с които сочат неправилност на присъдата на ОС-Русе и искат нейната отмяна, като вместо това да бъде постановена нова, с която подсъдимият да бъде изцяло оправдан и по двете му повдигнати обвинения.
Съдът допусна нови писмени доказателства, представени от защитата, като в хода на съдебното следствие през въззивната инстанция бяха разпитани и двама свидетели – служители на ТД „Митница Русе“.
По искане на защитата, съдът допусна до разпит и двама нови свидетели, поради което съдебното заседание бе отложено за 25 октомври, за която дата те ще бъдат призовани.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *