От днес – захлаждане и превалявания, леко затопляне се очаква от неделя

През нощта облачността от запад ще се увеличи и на отделни места, предимно в планинските и полупланински райони, ще се развие купесто-дъждовна облачност, от която ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 13 и 15 гр. За В. Търново минимална температура около 15.

Във вторник облачността ще бъде значителна и на много места, предимно следобед и вечерта, ще има слаби превалявания от дъжд. На места е възможно и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат между 21 и 23 гр. За В. Търново максимална температура около 23. Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 13-14 гр., а на 2000 м – около 7.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.5 гр. през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.8 през 2018 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 12 минути и ще залезе в 19 часа и 03 минути. Фаза на Луната: Седем дни след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

В сряда отново се очаква предимно облачно време. Сутринта все още, предимно в Предбалкана, ще има слаби превалявания от дъжд, които до обяд ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 11 и 13 гр. Дневните температури ще продължат да се понижават и максималните ще са между 14 и 16 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

В четвъртък, петък и събота времето ще се задържи хладно и по-често със значителна облачност, но без валежи. Ще продължи да духа до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще останат в интервала между 10 и 12 гр., а максималните ще бъдат между 18 и 20. В неделя облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Минималните температури ще се понижат и ще бъдат между 5 и 7 гр. Дневните температури ще се повишат и ще достигнат между 22 и 24. В понеделник също ще преобладава предимно слънчево време със слаб вятър от изток. Максималните температури още малко ще се повишат и ще бъдат около 26.

Над западните и централни части на Стара планина в четвъртък ще е облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 13-14 гр., а на 2000 м – около 7, в сряда още малко ще се понижат и максималните на 1200 м ще бъде около 11, а на 2000 м – около 5. В четвъртък, петък и събота времето над планината също ще се задържи хладно и по-често със значителна облачност. На отделни места в следобедните часове е възможно слабо да превали. Ще продължи да духа умерен вятър, на моменти силен от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр., а на 2000 м – около 4. В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове и температурите ще се повишават, в неделя на 1200 м ще достигнат 11-12 гр., а в понеделник около 17. Вятърът ще смени посоката си и ще бъде до умерен от юг.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *