След обещаните 4 хил. лв. заплата двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница

Д-Р МАРТИН СТЕФАНОВ Е НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА РЕСПИРАТОРНА БОЛНИЦА „Д-Р ТРЕЙМАН“. Той е вторият лекар, който се отзова на атрактивната обява за работа в клиниката, предлагаща заплата от 4000 лв. Младият медик се присъединил към екипа на здравното заведение миналата седмица, веднага след д-р Александър Милошев от Сърбия.

Д-р Стефанов е от Варна и стартира кариерата си в старата столица. Той започва специализация по пулмология в специализираната търновска лечебница.

Присъствието на двамата млади лекари в колектива на стационара гарантира пълноценната 24-часова грижа за пациентите, като ще намали натоварването на останалите медици и ще повиши допълнително качеството на здравните услуги. Освен тях в болницата на първа линия в борбата със заразата застава и опитният лекар д-р Емил Сергев – специалист по вътрешни болести. Съвсем скоро своята специализация в лечебното заведение ще започне и още един млад лекар от Стара Загора.

Обявата за работа в здравното заведение остава. По думите на управителката д-р Стела Денчева в клиниката ще се ограничат от всякакви неспешни разходи, за да може да се осигурява обещаната заплата на медиците. Това е най-високото лекарско възнаграждение за цяла Северна България.

За медиците в „Д-р Трейман“ са на разположение ведомствени жилища, осигурени от Община Велико Търново.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *