Стражичани към Георги Бянов: „Вие сте единственият кандидат за кмет, който говори очи в очи с нас“

Приоритети от кампанията на независимия кандидат за кмет на Стражица Георги Бянов

„Образовани и здрави деца гарантират бъдещия просперитет на община Стражица, затова във фокуса на управленската ми програма са детските градини, училищата и прилежащите им спортни терени, както и ремонтът на Спортната зала“. Това каза на среща с ръководството и работниците на фирма „ПИМЕНС“ независимият кандидат за кмет на Стражица Георги Бянов. Служители на фирмата благодариха на досегашния заместник-кмет за изцяло обновените площадки за игра в двете детски градини и за цялостния ремонт на ДГ „Ангел Каралийчев“.

В следващия мандат предстои саниране и обновяване на ДГ „Сава Цонев“ в града, ще бъде подготвен проект и за детската градина в село Камен и в останалите населени места, в които има много деца, заяви Георги Бянов.

„Вие сте първият кандидат за кмет, който пита за проблемите ни и говори очи в очи с всеки от нас, останалите ни държаха политически речи и никой не попита какво искаме ние“, каза на независимия кандидат служителка на „ПИМЕНС“. Георги Бянов увери присъстващите на срещата, че ще продължи да търси възможност за пълното обновяване и облагородяване на градския парк чрез европейско финансиране в новия програмен период. Облагородени ще бъдат и останалите паркови и междублокови пространства в града, ще бъдат ремонтирани и изградени нови детски площадки не само в града, но и в населените места, за да могат децата спокойно да играят и спортуват. Ще бъдат осигурени средства за детско-юношеския футбол в града.

„Трябва да се справите с бездомните кучета и да продължи подобряването на инфраструктурата в Стражица“. Това казаха присъстващи на срещата с кандидата за кмет на общината, депутатите в последните два парламента Костадин Ангелов и Димитър Николов и кмета на Велико Търново Даниел Панов. Георги Бянов подчерта, че съвместно с експертите в общината ще продължи досегашната практика за изготвяне на качествени проекти по оперативните програми на Европейския съюз, за подобряване на инфраструктурата, тъй като тя е предпоставка за привличане на инвестиции в района и разкриване на нови работни места.

„Изграждането на приют за бездомните кучета е един от приоритетите ми, тъй като те са огромен проблем не само в града, но и в селата. Убеден съм, че той може да бъде решен в следващата бюджетна година“, каза Георги Бянов.

От неотложен ремонт се нуждаят църковните храмове в стражишките села Бряговица, Николаево и Нова Върбовка. Ако това не се случи до година-две, има опасност църквите да спрат да функционират и да бъдат затворени. Това каза йеромонах Димитрий по време на среща в село Бряговица с независимия кандидат за кмет. Храмът в населеното място има нужда от довършителни работи, а другите две църкви – от ремонт на покривите и подмяна на дограмата. Йеромонах Димитрий призна още, че църквата няма средства за нужните ремонтни дейности и не разполага със земи, от които да се издържа.

„Новият програмен период дава възможност на община Стражица да кандидатства с проекти по европейските програми и да осигури средства за ремонта на трите храма. Поемам ангажимент това да се случи и вярвам, че с общи усилия ще се справим, за да запазим тези средища на духовността. Така, както успяхме да обновим църквата „Рождество Богородично“ в Стражица“, заяви по време на срещата Георги Бянов.

Ремонт на пътищата, работни места и по-добри социални услуги поискаха от Георги Бянов жителите на стражишкото село Камен. Те благодариха за завършения ВиК проект в населеното място, а независимият кандидат за кмет се ангажира да продължи политиката си за подобряване условията на живот в селата, защото само така може да намалее сезонната миграция. „Много хора предпочитат да изкарват прехраната си в чужбина, а аз се ангажирам да направя всичко възможно те да намерят причина да се върнат и останат тук“, каза Георги Бянов.

Във Виноград независимият кандидат за кмет пое ангажимент да осигури доставка на лекарства до селото и да поднови народните носии за местното читалище, което е средище на духовността и традициите на населеното място. В Кесарево кандидатът за кмет на общината обсъди с местните жители предстоящата реализация на втория етап от смяната на канализационната мрежа в селото. Пред жителите на всички населени места Георги Бянов пое ангажимент да бъдат доставени още и подменени счупените съдове за смет и да бъде подобрено сметоизвозването. Със средства на общината ще бъдат ремонтирани и чакалните за пациенти в кабинетите на личните лекари по селата. Георги Бянов обеща на жителите на населените места, че веднъж седмично той и екипът му ще имат приемни във всяко село от общината, за да намират проблемите на хората бързо и адекватно решение и да продължи срещите си с тях очи в очи.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.