Служители на РЗИ Велико Търново получиха отличия от здравния министър

СЛУЖИТЕЛИ ОТ РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА УДОСТОЕНИ С ГРАМОТА И ПЛАКЕТ от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Това се случи на тържествена церемония в столицата, на която беше отдадено заслуженото признание на работещите в системата за неуморния труд по овладяване на пандемията и провеждане на контрол на противоепидемичните мерки.
На мероприятието присъстваха директорът на РЗИ Велико Търново д-р Евгения Недева, шефът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Ирина Млъзева и началникът на отдел „Държавен здравен контрол“ и „Обществено здраве“ – д-р Лора Бижева.
В грамотата е вписано, че поводът за отличието е образцовото изпълнение на служебните задължения и проявените висок професионализъм, отговорност и ангажираност към проблемите на здравеопазването в тежките изминали месеци.
„Когато говорим за здравеопазване, винаги си представяме болницата, лекаря, сестрата. Те спасяват непосредствено човешкия живот и това е лесно да се разбере. Много по-трудно е да се види, осмисли и разбере, че добрият здравен контрол също спасява животи, и то в мащаб, много по-голям от този на която и да е болница. Пандемията ни помага да разберем значимостта на системите за обществено здравеопазване. Повечето хора дори не знаят, че служителите на здравния контрол също дават дежурства през нощта, през почивните дни, че влизат в огнището на заразата, че трябва да глобяват хора, които дори полицията понякога се затруднява да проверява.“ Това заяви в изказването си пред експертите д-р Стойчо Кацаров.
Той призова наградените служители да занесат плакетите и грамотите в РЗИ и ги поставят на видно място, за да може колегите на наградените също да усетят благодарността и признателността за труда им.
ОТЛИЧИЯТА ИДВАТ САМО НЯКОЛКО ДНИ СЛЕД КАТО ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ВРЪЧИ ГРАМОТИ И НА МЕДИЦИТЕ В ИМУНИЗАЦИОННИЯ КАБИНЕТ на търновското здравно ведомство. Те бяха наградени за проявено старание, висок професионален ангажимент, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на Република България срещу COVID-19. Работещите в структурата са поставили над 7500 дози.
Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.