Иван Гешев награди прокурор Христо Христов от Окръжна прокуратура – Велико Търново

Прокурор Христо Христов – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Велико Търново, бе поощрен от главния прокурор на Република България Иван Гешев с плакет „Прокуратура на Република България“ и грамота. Наградите му предаде апелативният прокурор Таня Недкова пред целия колектив при спазване на задължителните противоепидемични мерки.

Отличията са за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения като административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново, и функциите по ръководство и надзор като наблюдаващ прокурор по възложените му досъдебни производства.

Прокурор Христов има над 22 години юридически стаж в органите на съдебната власт, като е преминал последователно като съдебен кандидат, следовател, прокурор в Районна и Окръжна прокуратура и заместник окръжен прокурор. С решение на Висшия съдебен съвет от 13.11.2019 г. е назначен на длъжност административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – В. Търново. Има ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. За професионалната си дейност е многократно поощряван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *