Слънчев и тих есенен ден

През нощта времето ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. За В. Търново минимална температура около 7.

В понеделник ще преобладава предимно слънчево време. Сутринта около водоемите и полупланински райони ще се образуват ниски облаци и намалена видимост, които бързо ще се разсеят. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново максимална температура около 22. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м – около 6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.4 гр. през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.4 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 19 минути и ще залезе в 18 часа и 52 минути. Фаза на Луната: Два дни преди новолуние.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.