ЕленаОбразование

Центърът за подкрепа за личностно развитие в Елена откри новата учебна година

Центърът за подкрепа за личностно развитие в град Елена по традиция откри с тържество новата 2021/2022 учебна година на 1 октомври. Присъстваха кметът на общината, зам.-кметът по хуманитарните дейности, преподаватели, родители и гости.

С кратка програма от танци, стихове и песни децата поздравиха присъстващите, а директорът на центъра Мирослав Лазаров освен пожелания за здраве и успехи изрази надеждата занятията да си останат присъствени през цялото време.

В своето обръщение кметът даде висока оценка на цялостната дейност на институцията и пожела така да бъде и занапред, защото освен трупането на знания в училище много важно е децата да творят, да развиват своите таланти, което ще ги изгради като личности със самочувствие на пълноценни граждани.

Всяка година в клубовете работят над 115 деца и ученици, разпределени според желанията си в постоянни групи, а лятото най-малко 60 любители на приключенията прекарват по най-разнообразен начин ваканционните дни.

Положителни резултати дават заниманията с децата от детската градина в града – допълнително от основната програма те могат да се включат във вокална или танцова група, както и в клас по английски. За малчуганите от ДГ „Приказен свят“ в Майско са предвидени занимания по етнотанци.

С многогодишна традиция са танцовите формации „Кадифе“ и „Балкански ритми“. Техните ръководители – Светлана Петрова и Надя Катрафилова, потапят в магията на народните танци и модерния балет своите възпитаници, които виждаме в празничните общински събития. Своя талант младите хора проверяват и с участието си в различни регионални, областни и национални форуми.

Любителите на изящните и приложните изкуства имат възможност за изява в различни инициативи на общинско ниво, посветени на бележити дати и събития, но ежегодно някои от тях печелят отличия от областни и национални конкурси. Това е най-голямата награда за техния ръководител Мирослав Лазаров.

Общината подкрепя дейността на центъра, като осигурява на талантливите деца отлични условия за творчески занимания, подпомага организирането на по-мащабни инициативи и се радва на всеки нов успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *