ИНЖ. ДИМИТРОВ, ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ ВЕЛИКО ТЪРНОВО“: СТРЕМИМ СЕ ДА ОСИГУРИМ СИГУРНО ОТОПЛЕНИЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

„Още със започването на годишния планов ремонт и профилактика се водихме от една основна цел – подобряване на услугите за нашите клиенти. Ако съоръженията в централата и топлопреносната мрежа са в добро техническо състояние, ще сведем до минимум възможността от големи аварии през зимата. По този начин ще гарантираме качествено отопление през студените дни и няма да бъдат създавани неудобства на клиентите. Благодаря за разбирането от страна на клиентите по време на  ремонтите.“, посочи инж. Димитров. По думите му въпреки трудностите, с които се сблъскват заради пандемията от COVID 19, техен основен приоритет остава качественото топлоподаване и качественото обслужване на клиентите. „Именно за това продължаваме да влагаме финансов ресурс в тази насока. Инвестициите, които правим ежегодно, са в името на това да внесем комфорт в домовете на търновци.“, допълни инж. Димитров.

 

Директорът на топлофикационното дружество посочи, че през летните месеци са инвестирали значителни средства в ремонти на мрежата във Велико Търново. Този ресурс е част от мащабната инвестиционна и ремонтна програма на дружеството. „С реализацията на всички планирани подобрения ще се повиши сигурността на топлоподаването в града. Това включва осигуряване на качествено отопление през зимата както на домакинства, така и на институции , университети, болници и офис сгради. Продължаваме да следваме нашия план за поддръжка на мощностите и на топлопреносната мрежа в съответствие с високите изисквания на обществото и бизнеса.“, заяви инж. Димитров.

 

Инж. Александър Димитров обясни, че са създали необходимата организация, за да приключат в срок годишния планов ремонт. „Наравно с това се стараем да ограничим до минимум неудобствата за хората по време на профилактиката. „Клиентите ни ще могат да разчитат на по-качествено и сигурно отопление благодарение на всички тези подобрения. Уверявам всички клиентите, че ще поддържаме да поддържаме в изправност топлопреносната мрежата, за да предоставяме надеждна услуга.“, посочи директорът на топлофикацията.

 

Във връзка с наближаващия официален старт на отоплителен сезон 2021/2022, инж. Димитров напомни, че преди централното пускане на отоплението в града, клиентите трябва да са приключили с всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация. „Лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, трябва да я запълни. След като бъде изпълнено това, се извършва поетапна проверка за готовността на инсталациите за старт на зимния сезон.“, заяви инж. Димитров. Той обясни, че преди запълване на вътрешната отоплителна инсталация, клиентите трябва  да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след началото на отоплителния сезон.

 

 

One thought on “ИНЖ. ДИМИТРОВ, ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ ВЕЛИКО ТЪРНОВО“: СТРЕМИМ СЕ ДА ОСИГУРИМ СИГУРНО ОТОПЛЕНИЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.