Мирослав Ангелов и Емил Денев стартират в рали „Стари столици“

Надпреварата решава титлите в различните класове за сезон 2021

 

27 екипажа са подали заявка за участие в 51-вото издание на рали „Стари столици“, последен кръг от националния рали шампионат. Надпреварата ще се проведе на териториите на общините Шумен, Велики Преслав и Върбица.

Тази година най-старото рали в България ще определи победителя в шампионата и очаквано в него се включват най-добрите ни автомобилни състезатели. Сред тях е великотърновският пилот Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев с автомобил „Шкода Фабия рали 2“. Те са трикратни първенци на страната, като само преди две седмица Ангелов и Гаджев триумфираха в рали „Сърбия“, а преди това и в рали „България“.

Претенденти за титлата са Георги Василев и навигаторът му Стефан Добрев с „Мицубиши Лансер Ево 9“.

Тандемът Антон Титов и Динко Георгиев с „Шкода Фабия R5“ също кара силно, сериозен конкурент е и шуменецът Мартин Сурилов, който ще участва в състезанието с автомобил „Мицубиши Лансер Ево 9“ и традиционно е сред претендентите за призовите места в ралито.

В клас RC3N заявка за участие е подал великотърновският екипаж Емил Денев/Тодор Йорданов с Renault Clio. Те ще бъдат преследвани от Левент Ризов и Добрин Арабашев с Honda Civic Type-R за победата в класа.

Тази година целият щаб на ралито, сервизният парк, откриването и церемониалният старт на надпреварата, както и награждаването на победителите ще са позиционирани в района на залата „Арена Шумен“ в областния град. Заради въведените противоепидемични мерки отпада последният, пети етап от първия ден на състезанието – на шуменския площад „България“.

Състезателите ги очакват около 280 километра пробег и повече от 100 километра скоростни етапи.

Официалното откриване на рали „Стари столици“ ще е на 9 октомври от 13.00 часа пред залата „Арена Шумен“. Награждаването на победителите ще е на същото място в неделя от 14.50 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.