Пожарникари пренесоха 250-килограмова жена с огромен тумор

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ МЕДИЦИ В ОБЛАСТТА БЯХА ПОДКРЕПЕНИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА РД „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ при изпълнението на служебния си дълг, научи „Борба“. Действието се развива в неделя следобед, когато около 17:00 часа бива подаден сигнал на телефон 112 за жена със свръхтегло от 250 килограма, която има нужда от лекарска помощ. Посоченият адрес се намира в Долна Оряховица, където отива екип на филиала за Спешна помощ в железничарския град.

Пациентката е едва на 41 години, но в крайна фаза на затлъстяване, окаяно състояние и с куп здравословни проблеми. Един от тях е огромен тумор в корема, наподобяващ бременност с тризнаци. Парамедикът и фелдшерът не могли сами да се справят с пренасянето, затова потърсили съдействие от пожарната. На мястото дошли трима огнеборци, които заедно с медиците извадили жената на носилка през прозореца на къщата, в която живее. Пренасянето им отнело повече от час.

Здравните работници предупредили за 250-килограмовата пациентка в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където на входа на звеното чакали още два екипа на местната противопожарна дирекция.

След извършване на прегледи и изследвания 41-годишната жена е върната обратно вкъщи и ще се търси вариант за специализирано хирургично лечение в Плевен.

Само преди две седмици огнеборците във Велико Търново отново бяха мобилизирани да помагат за транспортиране до областната болница на друг свръхтежък пациент. Той бе с тегло 150 килограма и с диагноза COVID-19.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Пожарникари пренесоха 250-килограмова жена с огромен тумор

  • 13.10.2021 в 12:08
    Permalink

    Ужас. Само на 41 г. ! Потресаваща е ниската здравна култура на българите ! И то в средата на 21 век ! До кога ?!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *