Във В. Търново и Г. Оряховица ще събират алуминиеви кенчета за закупуването на детска линейка

ИНИЦИАТИВАТА „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ ЩЕ ГОСТУВА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, А ТОВА ЩЕ Е ДЕБЮТНОТО СЪБИТИЕ В РЕГИОНА, НА КОЕТО ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ АЛУМИНИЕВИ КЕНЧЕТА ЗА КАУЗАТА. Така се дава възможност на повече хора да подкрепят благородната кампания, предавайки не само пластмасови капачки от бутилки.

От организацията напомнят, че подходящи са всякакви видове кенчета, стига да са от алуминий. Това може да се провери с помощта на магнит, тъй като този метал не може да бъде привлечен от него. Препоръчва се изделията да са смачкани добре, без остри ръбове, за да се избегне порязване при предаване за рециклиране.

Ще се приемат и пластмасови капачки, както досега, които все повече хора събират в ежедневието си за инициативата.

Акцията ще се проведе едновременно във Велико Търново и Горна Оряховица. Мобилен пункт ще бъде разположен на паркинга на стадион „Ивайло“ на 16 октомври от 9:00 до 14:00 часа в старата столица и на Летния театър в железничарския град от 10:00 до 13:00 часа.

Събитието ще се реализира в същия ден в още 20 български града. Мисията на каузата е закупуване на специализирана неонатална линейка, с която да се транспортират бебета и деца до лечебни заведения с високо ниво на медицинска компетентност.

„Капачки за бъдеще“ за две години успя да дари 22 кувьоза за новородени на общински болници у нас, а от началото на 2020 г. до момента е подкрепила с медицинска апаратура над 14 лечебници.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Във В. Търново и Г. Оряховица ще събират алуминиеви кенчета за закупуването на детска линейка

 • 11.10.2021 в 18:32
  Permalink

  Отпадъците отдавна трябва да се събират разделено, и да се рециклират. Обаче на ‘политиците’ само далавери са им в главите.

  Отговор
 • 12.10.2021 в 21:11
  Permalink

  Здравейте! Моля, да съобщите останалите 20-сет града, в които ще има пунктове за предаване на кенчета и капачки. Благодаря! Искаме в Пловдив или Пловдивски регион.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *