Инсценираха сигнал за бомба на летището в Горна Оряховица

НА ЛЕТИЩЕТО В ГОРНА ОРЯХОВИЦА БЕ РАЗИГРАНА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ, ПОРОДЕНА ОТ СИГНАЛ ЗА ПОСТАВЕНА БОМБА. Учението се проведе във вторник сутринта, като в него се включиха работещи на аеропорта, пожарникари, полицаи и медици от филиала за Спешна помощ в железничарския град.

Ангажираните в овладяването на евентуална такава опасна процедура се събраха на летището за около два часа и предприеха всички необходими стъпки по операцията.

Любопитна подробност, за която „Борба“ научи, е, че някои от участниците в тренировката не знаели, че става дума за учение и възприели ситуацията като реална заплаха за безопасността на хората в района.

Подобни тренинги на аеропорта се провеждат поне веднъж годишно и имат за цел да поддържат в пълна готовност службите за сигурност. Освен сигнал за бомба обикновено се разиграва сценарий за принудително кацане на самолет заради възникнала авария на борда.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Инсценираха сигнал за бомба на летището в Горна Оряховица

 • 12.10.2021 в 13:55
  Permalink

  Летището в Горна е много добро в „инсцинировките „. Така добре се справиха, че взеха парите и летище не видяхме. Дано новото правителство направи нещо смислено за него.

  Отговор
 • 12.10.2021 в 19:26
  Permalink

  Голяма площ, ако се обработва или ползва като пасище ще има много по голям смисъл.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *