Арх. Йордан Терзийски, водач на листата на „Продължаваме промяната“ за Великотърновския регион: „Предстои ни активна работа на терен сред избирателите“

Архитект Йордан Терзийски е водач на листата на „Продължаваме промяната“ във Великотърновския регион, която е от 10 души.

„Кандидатите за народни представители от „Продължаваме промяната“ са изключителни професионалисти. Щастлив съм, че за краткото време, с което разполагахме, успяхме да съберем много добър отбор“, заяви във вторник минути преди официалната регистрация на листата в РИК арх. Терзийски.

Той пристигна, придружен от нотариуса Милен Матеев, който е на второ място в листата, и с адвокат Лили Матева-Цанкова, която е на трета позиция.

Освен тях за депутатски мандати ще се борят лекари, стоматолози, инженери, печатари.

„Тази предизборна кампания ще се води най-вече на терен. Ние, както Кирил Петков и Асен Василев, ще сме сред хората и ще говорим с всеки един персонално. На 19, 20 и 21 октомври Петков и Василев ще са в региона. Искаме посланията ни да достигнат до всеки един жител на областта. Заставаме с имената си, представители сме на местната общност. Няма хора, спуснати от други райони, няма да се крием зад различни организации, социални мрежи, а директно ще търсим подкрепата на хората“, коментира 37-годишният архитект.

На въпрос на колко мандата се надяват, арх. Терзийски заяви, че стремежът им е да имат общо 121 души народни представители в бъдещия парламент, с които да направят коалиция. На местно ниво пък ще се стремят колкото се може повече хора да ги припознаят и подкрепят.

„Сред най-наболелите проблеми на региона, които ще решаваме, са в няколко посоки. Искаме Велико Търново да е инфраструктурно свързано по-добре, като бъдат изградени автомагистралите „Хемус“ и Русе – Велико Тръново. Искаме да привлечем чуждестранни инвеститори в сфери, които са с висока добавена стойност, което би повишило жизнения стандарт на хората. Ще работим за по-добро здравеопазване, образование. Стремежът ни е развитие на транспорта на товари, защото имаме дадености като жп транспорт, който не е достатъчно разработен, имаме международно летище, което не се използва, и др.“, коментира арх. Терзийски. Той подчерта, че не се притесняват от факта, че водачите на листи на другите партии са по-разпознаваеми в региона.

„Излизаме с имената си и вярвам, че когато разговаряме лично с хората с доверие и искреност, ще спечелим тяхното доверие и ще излезем победители в предстоящата битка“, подчерта арх. Терзийски.
Веселина АНГЕЛОВА

Сн. авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.