РЗИ мобилизира сили и удвои проверките по спазване на Covid мерките

ЗДРАВНИТЕ ИНСПЕКТОРИ В ОБЛАСТТА РЯЗКО ПОВИШИХА КОНТРОЛА ПО СЪБЛЮДАВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ. За периода 4 – 10 октомври са извършени общо 438 проверки в обществени заведения, което е почти два пъти повече спрямо направените през предходната седмица – 287.

От данните става ясно, че средно на ден служителите на ведомството са правили 62 проверки.

Инспектирани са детски заведения, училища, центрове за работа с деца, хотели, ресторанти, обекти за развлечение, дискотеки, магазини за промишлени и хранителни стоки, офиси и т.н.

Издадени са общо 29 предписания, протоколи за предупреждение и разпореждания в проверените обекти.

На фона на засилените инспекции заболеваемостта в областта бележи лек спад. Към вторник тя възлиза на 360 на 100 000 души. Хоспитализирани са 195 лица, а под домашна изолация са 845 души.

Най-спокойна изглежда ситуацията в малките общини – Елена, Сухиндол и Златарица, където активните случаи са съответно 21, 19 и 10.

За денонощие черната статистика в региона се допълва от още 9 жертви на инфекцията – пет жени и четирима мъже. Общият брой на починалите е 953.

Едва 204 са поставените дози ваксини за 24 часа, а със завършен имунизационен цикъл са 36 221 лица. С инжектирана бустерна доза са 110 лица от областта.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.