Жители на няколко улици във Велико Търново останаха непреброени, глоби няма да има

„Никой не ни има за хора, по нашите улици изобщо не мина преброител или поне ние не сме разбрали, защото си ходим по селата“, заяви възмутен жител на ул. „Тодор Лефтеров“ във Велико Търново, който сигнализира за проблема във в. „Борба“. Според него преброяване лице в лице не е имало и на съседната улица „Никола Пиколо“.

Преброяване 2021 официално приключи на 10 октомври и след тази дата лицата, които са останали непреброени, ще присъстват в статистиката, но чрез други институции. Така например работещите ще се броят чрез трудовите си договори, пенсионерите – по данните от „Пенсионно осигуряване“ и т.н., обясниха пред нашата медия от пресцентъра на НСИ.

Проблемите с набирането на преброители съпътстваха кампанията от самото начало. Отказали се преброители имаше и във Великотърновска област, така че много е възможно някои райони както от областния град, така и в други населени места да са останали непокрити. Въпреки това желаещите да бъдат преброени имаха на разположение цял месец, че и повече с удължаването на сроковете, да се преброят електронно или ако не са посетени от преброител, да подадат данните си в Териториалното статистическо бюро на ул. „Никола Габровски“ 61. Медийната кампания за Преброяване 2021 и на национално ниво беше достатъчно добре разяснена и това, че някой е останал непреброен, е лична отговорност.

Глоби за непреброените лица обаче няма да има, такива ще бъдат налагани само за хората, които са се отнесли грубо и неуважително с преброителите.

Ана РАЙКОВСКА

4 thoughts on “Жители на няколко улици във Велико Търново останаха непреброени, глоби няма да има

 • 12.10.2021 в 14:04
  Permalink

  Това преброяване беше един голям провал!

  Отговор
  • 12.10.2021 в 18:07
   Permalink

   Каквото бе ГЕРБо управлението, да отидат на беляковскоте гробища

   Отговор
 • 12.10.2021 в 18:06
  Permalink

  Спокоч уеб, така ли иначе Белковските се разширяват, на дали сме и 5милиона вече, благодарение на 13годишното управление на ГЕРБ дето ни дозаровиха

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *