Калин Стефанов спечели четвъртия кръг в шампионата по гимкхана

„Етър Рейсинг Тим“ е отборен първенец във Велико Търново

 

Калин Стефанов спечели четвъртия кръг от автомобилния шампионат по гимкхана, който се проведе на 9 октомври (събота) на цирковата площадка във Велико Търново. Победата е четвърта поред за пилота на „Етър Рейсинг Тим“ в клас „модифициран”, донесе му и първото място в генералното подреждане. Гимкхана представлява преминаване през предварително обявено и маркирано трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на наказателни точки. Съорганизатори са Автомобилната федерация, Община Велико Търново и „Етър Рейсинг Тим“. Съотборникът на Калин – Краси Стефанов, победи в клас „сток”, в който трети е Иван Ангелов.

В генералното класиране при мъжете във В. Търново подгласници на Калин Стефанов са Людмил Стефанов от „Вронос“ (Бургас) и Краси Йорданов.

При дамите Мария Русева победи в клас „сток”, а Петя Генчева е втора в надпреварата с модифицирани автомобили.

В общото подреждане при жените първа е Констанца Томова от русенския клуб „Хобикар“, чийто стаж зад волана е 48 години! Втора е Петя Генчева, трета Ирина Монова от „Вромос“.

Четвъртият кръг предложи състезание и с автомобили БМВ, в което се включиха седем коли. Челната тройка оформиха представители на „Етър Рейсинг Тим“. Победител е Росен Митев, пред Мариян Бешев и Анита Мирчева, която със сигурно кормуване остави четирима мъже след себе си.

В отборното класиране първи е „Етър Рейсинг Тим“, следван от представителите на Бургас, Варна и Русе.

В неделя Горна Оряховица трябваше де е домакин на петия последен кръг от първенството по гимкхана, но заради противоепидемични мерки състезание не се проведе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *