Облачно, студено, с интензивни валежи

Вечерта облачността ще е разкъсана, а през нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. За В. Търново минимална температура около 7.

В четвъртък времето ще бъде облачно, студено и дъждовно. Следобед валежите ще са интензивни и значителни като количество. Дъждът силно ще влошава видимостта. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура отново ще се понижи и ще бъде между 7 и 9 гр. За В. Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. Ще вали дъжд, а над 1200 м надморска височина – сняг. През нощта срещу петък границата между дъжд и сняг ще се снижи до 900-1000 м. Очакват се заледявания по проходите. Вятърът ще бъде силен от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м – около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.6 гр. през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е -0.6 през 1965 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 30 минути и ще залезе в 18 часа и 36 минути. Фаза на Луната: седем дена преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *