С благословението на Великотърновския митрополит Григорий бе открит първият в България храм на свети Ефрем Нови Чудотворец

С благословението на Великотърновския митрополит Григорий бе осветен и благословен първият в България храм в чест на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Параклисът се намира в свищовското село Хаджидимитрово. Построен е по идея и реализация на благочестиво християнско семейство. Те се занимават с производството на земеделски добавки и торове, като храмът се намира в двора на тяхната производствена база в селото. Впечатление прави, че в параклиса присъстват множество икони, изобразяващи сцени от житието и някои от чудесата на свети Ефрем Нови, които пък от своя страна доближават до светеца дори и хора, за които той е напълно непознат.

Освещаването му бе извършено от отец Руслан Личев, който е архиерейски наместник на Свищовска духовна околия и отец Михаил Миронов от Свищов. Отец Руслан предаде поздравите и благословията на владиката за съграждането на храма. Свещеникът призова всеки, който има някакъв проблем, да се обръща молитвено към свети Ефрем Нови Чудотворец, за когото е известно, че бързо чува молитвите на вярващите.

На събитието бе поканен и авторът на детската книга, тази за възрастни и филма, посветен на свети Ефрем Нови – Ангел Бончев. Всички гости получиха като подарък книгите за свети Ефрем Нови – „Светецът Светкавица“ и „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“.

One thought on “С благословението на Великотърновския митрополит Григорий бе открит първият в България храм на свети Ефрем Нови Чудотворец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *