Със седмица на испанската култура отбелязаха националния празник на Испания учениците от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”

Седмица на испанската култура организираха учители и ученици в Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във В. Търново. Тази година началото бе поставено в деня, в който се отбелязва националният празник на Испания. На 12 октомври 1492 г. испанската експедиция на Христофор Колумб достига до Новия свят. Година по-късно откривателите на Америка се връщат обратно в Испания и до 1504-та осъществяват още 3 експедиции.

„Учениците от XII клас подготвиха презентация на български и испански за историята и културата на Страната на баските и Латинска Америка, а осмокласниците изработиха красиви постери. През цялата седмица в почивките между часовете в пространството пред учителската стая на втория етаж звучаха емблематични песни на испански език.

Венета Ботева, Снежина Стефанова и Невена Йорданова са учителите, които преподават езика в гимназията. По договор за сътрудничество на своя роден език учениците обучава Давид Монтес. Испанецът е за втори път в училището и ентусиазирано продължава да овладява българския език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *