15 служители на НАП Велико Търново са отличени за 30 г. стаж от първия ден на създаването на дирекцията

На 11 октомври 1991 година с постановление на Министерски съвет данъчната администрация в България е обособена като самостоятелна структура, в която работят близо 8000 души в новосъздадени териториални данъчни управления, данъчни служби и бюра.

Общо 400 души продължават да работят в данъчна администрация от първия ден на създаването й. Петнадесет служители на НАП във Велико Търново са отличени за 30 години стаж. На тържествена церемония дългогодишните служители бяха приветствани от директора на ТД на НАП Ивайло Здравков, като им беше връчен персонален поздравителен адрес от изпълнителния директор на НАП.

НАП се промени през тези 30 години, след редица реорганизации на структури и процеси. Постепенно се превърна от институция, която налага санкции, в партньор на гражданите и бизнеса, като улеснява доброволното изпълнение на техните данъчно-осигурителни задължения и събира приходи в хазната.

За 30 г. данъчната администрация се превърна в една от водещите български институции с огромна роля за държавния бюджет и надежден партньор на останалите администрации, бизнеса и гражданите.

One thought on “15 служители на НАП Велико Търново са отличени за 30 г. стаж от първия ден на създаването на дирекцията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.