7 училища в Горна Оряховица се включват в акцията за събиране на хартиени отпадъци

Седем общински училища ще се включат във втората кампания за събиране на стара хартия в рамките на проект „Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци“. Акцията ще се проведе на 15 октомври (петък). Битови отпадъци от хартия ще се събират в СУ „Вичо Грънчаров”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, ОУ „Климент Охридски” в Драганово, ОУ „Отец Паисий” в Писарево, ОУ „Васил Левски” във Върбица, ОУ „Елин Пелин” в Първомайци и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище.

В рамките на проекта за нулеви отпадъци в началото на октомври беше организирана акция в четири общински училища – ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и СУ „Георги Измирлиев“. В първата кампания бяха събрани общо 6160 килограма хартия.

На учениците, взели участие в кампанията, бяха раздадени различни спортни артикули.

Демонстрационният проект „Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци“ се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020 г. Дейностите в проекта са насочени към насърчаване разделното събиране и увеличаване на количеството събрани и предадени за рециклиране отпадъци от хартия и картон; намаляване на отпадъците от пластмасови изделия за еднократна употреба и подготовка за повторна употреба на отпадъци от текстилни облекла, генерирани на територията на Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *