Легенда в акробатиката със суперлативи за залата в Горна Оряховица, направи облог с таланта Мартин Николов

Световноизвестният акробат и понастоящем заместник-кмет на Ямбол Енчо Керязов гостува в Горна Оряховица със съдействието на бившия председател на Общинския съвет и народен представител в 45-ото и 46-ото народно събрание Димитър Николов. Визитата бе в рамките на поредицата мотивационни срещи с известни спортисти, част от проявите по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 година. Идеята за срещите е на Горнооряховския младежки парламент, който е партньор на Общината при реализиране на спортните събития.

Гостът бе посрещнат официално в Гербовата зала на Общината от кмета инж. Добромир Добрев. Преди срещата с градоначалника и общинското ръководство Енчо Керязов разгледа залата по акробатика и се срещна с най-успешните горнооряховски акробати.

„Смея да твърдя, че имате най-добрата тренировъчна зала в България. Изключително приятно съм изненадан да видя, че общинското ръководство се гордее с вашите постижения и полага усилия да тренирате в много добри условия. Много е хубаво, че продължавате да пазите традициите на спортната акробатика, защото в близкото минало по-голямата част от националния отбор бяха предимно състезатели от Горна Оряховица. Повече от 20 години не съм бил във вашия град и сега ми е изключително приятно да вляза в тази страхотна зала“, обърна се към състезателите Енчо Керязов.

Докато наблюдава тренировките на акробатите, световната звезда отправи предизвикателство към Мартин Николов, който заедно с брат си Данаил вече имат десетки отличия от състезания по акробатика и дават заявка трайно да се настанят в елита на този спорт. Младият талант има по-малко от месец, за да отработи фигурата опорна везна и да успее да я задържа поне 5 секунди. Направи ли го, Мартин ще спечели облог със световната звезда на акробатиката и еквилибристиката Енчо Керязов. А срещата е определена за 6 ноември, когато в Сливен ще се проведе турнирът „Млад акробат“. В тренировъчната зала гостът разговаря с горнооряховските надежди на акробатиката, които тренират под наставничеството на Йорданка Кочева в „Джим Денс“ и Николай Михайлов в „Акро Нова“. В залата бе и селекционерът на националните ни отбори Драгомир Драганов, който също не скри задоволството си от условията, които са създадени за младите спортисти в Горна Оряховица.

Енчо Керязов разгледа и другите зали в спортен комплекс „Никола Петров“ и даде отлична оценка на базата, в която тренират и се подготвят горнооряховските спортисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *