Продължава дъждовното време, спиране на валежите и повишение на температурите – от неделя

През нощта ще бъде облачно с валежи от дъжд, временно интензивни. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, а в Предбалкана – от запад. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 7.

В петък времето ще остане облачно с валежи от дъжд. На места се очаква и да прегърми. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Дневните температури ще останат близки до сутрешните. За В. Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. Ще вали дъжд, а над 1400 м надморска височина – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр., а на 2000 м – около -1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.7 гр. през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е -0.4 гр. през 1959 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 31 минути и ще залезе в 18 часа и 34 минути. Фаза на Луната: шест дена преди пълнолуние.

В събота времето ще остане облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – между 6 и 8 гр. Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

В неделя ще преобладава облачно време, но валежите ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще останат между 6 и 8 гр. Максималните слабо ще се повишат и ще са между 9 и 11.

В понеделник ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб локален вятър. Температурите ще се повишат и минималните ще бъдат между 7 и 9 гр., а максималните – между 13 и 15 гр.

Вторник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Сутринта ще има мъгли или ниски слоести облаци, но с напредването на деня ще се разсеят. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури много слабо ще се понижат.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове ще има намалена видимост. Вятърът ще бъде слаб. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. Максималните ще се повишат и в четвъртък ще достигнат и преминат 20 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в петък времето ще бъде облачно. Ще вали дъжд, а над 1400 м надморска височина – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр., а на 2000 м – около -1. В събота времето ще бъде облачно. Ще вали дъжд, а над 2200 м надморска височина – сняг, но и там снегът ще се примесва с дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. По по-високите места ще бъде от северозапад. Максималната температура ще се повиши и на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м – около 4. В неделя времето ще остане облачно, но ще бъде почти без валежи. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималната температура още ще се повиши и на 1200 м ще бъде около 9, а на 2000 м ще остане около 4. В понеделник и вторник облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът и температурите ще останат почти без промяна. В сряда и четвъртък над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Температурите чувствително ще се повишат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14-15 гр., а на 2000 м – около 8-9.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *