Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ е единствената политическа сила, доказала, че може да прекара България през всяка криза

С листа от доказани професионалисти коалицията ГЕРБ-СДС стартира предизборната си кампания във Великотърновска област. Водач за трети път е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. 16-членната листа за предстоящия вот е с една трета нови лица. Пет са новите имена, които ще се борят за депутатски мандати. Трима от тях са лекари, един е юрист, в надпреварата се включва и археологът проф. Хитко Вачев, председател на Специализирания експертен съвет за опазване паметниците на културата в Министерството на културата.
„Целта ни е да се спре хаоса, обхванал страната“, заяви проф.Костадин Ангелов.
По традиция предизборната кампания на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС започна с молебен за здраве в Катедралния храм.
„Само за 7 месеца, страната отива на трети по ред избори. Политическата криза е факт и тя е резултат от болните властови амбиции на един човек в държавата, който преди повече от година вдигна високо своя юмрук и по този начин счупи гръбнака на българската демокрация. От Велико Търново заявяваме, че ще сложим край на тази политическа криза, която води след себе си и икономическа и социална кризи. ГЕРБ е единствената политическа сила, доказала, че може да прекара България през всяка криза“, изтъкна проф. Ангелов.
Бившият министър на здравеопазването в последното правителство на ГЕРБ, подчерта, че е притеснен от хаоса в мерките срещу COVID-19 у нас.
„Служебният министър на здравеопазването в момента не предприема действия за опазване здравето на хората, за да не навреди на кампанията на кандидат-президента Румен Радев. През април миналата година правителството на ГЕРБ наложи мерки само месец преди изборите с ясното политическо съзнание, че ще събере негативи, но с това бяха спасени човешки животи. Това е разликата между политиката и държавността“, коментира проф. Ангелов.
Той и съпартийците му са категорични, че тръгват към смислена кампания, с конкретни ангажименти, които ще бъдат приложени в 47-то Народно събрание.
„Държавническото мислене трябва да надскочи партийното и личното его. Длъжници сме на гражданите, които се измориха от избори и от хаос. Политическият елит е пред сериозната заплаха да бъде тежко компрометиран, ако не реабилитираме парламентаризма“, каза Димитър Николов, който е трети в листата на коалицията ГЕРБ-СДС.

Веселина АНГЕЛОВА
снимки-ГЕРБ и авторът

One thought on “Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ е единствената политическа сила, доказала, че може да прекара България през всяка криза

  • 16.10.2021 в 15:35
    Permalink

    Смях в залата! Добре познатите и изтъркани муцуни от черно-белите снимки…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *