МОБАЛ дава още над половин млн. лв. за обзавеждане на новия болничен корпус

ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОДГОТВЯ НОВИЯ СИ КОРПУС ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТДЕЛЕНИЯТА ОТ БАЗА II. В четвъртък бе обявена обществена поръчка за изработка, доставка и монтаж на мебели за 7-етажното крило, която е с прогнозна стойност 538 578 лв. Заявено е осигуряването на корпусно обзавеждане, стенна винилна облицовка, матраци, пейки, колички, кушетки и т.н. Гаранционният срок на мебелите следва да е 24 месеца. Кандидатите могат да подават документи до 8 ноември, а определеният изпълнител трябва да реализира поетите ангажименти в срок до 120 календарни дни. Така на практика става ясно, че корпусът няма да успее да отвори врати за пациенти до края на 2021 г.

Това е втора обществена поръчка за обзавеждане на крилото. При първата обект на доставка бяха универсални електрохирургични генератори, анестезиологични апарати, централа за сгъстен въздух и вакуум, операционни лампи и маси, както и друг вид медицинска техника. За тях бяха платени около 1,3 млн. лв.

Новият корпус ще приеме от Стара болница Инфекциозно, Неврологично, Ортопедично, Неонатологично и Акушеро-гинекологично отделение. Единствено физиотерапията няма да бъде преместена, а ще заеме мястото на сегашното АГ звено.

Строежът, оборудването и обзавеждането на зданието струва на лечебното заведение над 8 млн. лв. Парите са собствени средства на клиниката и от нисколихвен кредит.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *