Великотърновски талант с четвърта шампионска титла, сезонът обаче може да му е последен…

Четвъртата си поредна титла в картинга спечели Дани Арсов. По финансови причини великотърновският спортен талант пропусна последното състезание за сезона, но след 3 категорични победи в предишните три кръга отново е шампион на България!

Състезателят от старата столица не стартира на пистата в град Кюстендил, но двете втори места в началото на сезона, когато му се наложи да се състезава срещу сръбски състезател с тунингован мотор, употребата на какъвто е забранен в повечето шампионати, и последвалите 3 категорични победи на пистите в Кюстендил и Букурещ (Румъния), се оказаха напълно достатъчни за втората купа в клас Rotax JUNIOR и общо 4-та поредна за последните 4 години.

„След като миналата година заради локдауна и пандемията загубихме основния си спонсор и успяхме да се справим благодарение на продажбата на шампионската машина на Дани от клас MINI, в началото на тази участието ни в шампионата за пореден път беше под въпрос. Наложи се и успяхме да продадем и най-стария ни – първи собствен картинг на Дани, с който спечели първите си победи преди 5 години в клас MiniBG. Така успяхме да си осигурим поне задължителния 1 комплект гуми – макар и само за първите 5 състезания…

В средата на сезона, благодарение на подкрепата на г-н Недко Христов и г-н Владимир Шербетов – собственици на великотърновските фирми СИНТЕЗИЯ ООД и РИТМО ЕООД, както и на нашите нови приятели от Автосервиз ROUTE 66 гр. Лясковец, имахме възможността да направим и първите си две състезания за новия, по-голям клас и в чужбина. Успяхме да се включим в първите два кръга от шампионата на Централна и Източна Европа (СЕЕ) в Чехия и Унгария, където Дани, въпреки трудностите отново беше най-добре представилият се български пилот, като след тези първи два кръга беше на 5-то място в общото класиране от над 30 пилоти от цяла Европа. Натрупаният опит и знания категорично щяха да ни изведат минимум до челната тройка в края на шампионата, но за съжаление, не успяхме да намерим нужната подкрепа, за да продължим участието си.

В петия кръг за сезона в националните картинг серии, проведени на пистата в град Букурещ, Дани отново беше категорично най-бързият пилот, с нов рекорд на пистата за своя клас в квалификацията и две победи в двата квалификационни манша. За съжаление, поради грешно подадена ни информация за разликите между двата шампионата – и то от страна на нашите компетентни лица, се наложи в неделните финали да караме със стари – почти в края на ресурса си гуми срещу чисто новите, осигуряващи приблизително половин секунда на обиколка преднина, на останалите румънски пилоти в челото. Въпреки това Дани се бори мъжки и завърши втори от общо 17 пилоти и отново първи за българския шампионат, с което си осигури титлата кръг преди неговия край.

За съжаление тези типично български „неуредици“ ни лишиха от пълен успех в може би последното в кариерата на Дани състезание, доколкото вече втори сезон успяваме някак си да се справим и сами, но ако не намерим отново кардинална и базова подкрепа, каквато имахме в лицето на нашите приятели от ГО ГРИЛ, вече не остана нищо, което да можем да продадем и едва ли ще успеем да се подготвим и започнем следващия сезон, а четвъртата шампионска титла на Дани може да се окаже не само поредна, а и последна, разказа бащата на шампиона Стефан Арсов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *